Unul dintre cele mai populare materiale folosite in constructia de garduri este fierul forjat, acesta fiind apreciat atat pentru proprietatile sale, cat si pentru aspectul sau elegant. Fierul forjat este unul dintre cele mai vechi materiale folosite in acest domeniu, insa in jurul acestuia s-au dezvoltat o multime de mituri de-a lungul anilor. In randurile ce urmeaza, vom clarifica cateva dintre aceste conceptii gresite si iti vom spune motivele pentru care un gard din fier forjat ar putea fi cea mai buna alegere pentru proprietatea ta.
Mit: Gardurile din fier forjat necesita prea multa intretinere.
Adevar: Unii presupun ca gardurile realizate din fier forjat necesita atentie si intretinere constanta. Acest lucru este, pur si simplu, neadevarat. Gardurile din fier forjat au nevoie de intretinere o data pe an, la fel ca multe alte tipuri de garduri, dar asta este tot.
Fierul, fiind un material extrem de durabil, poate rezista cu brio rigorilor zilnice ale vietii de acasa, fara a se uza. Face fata zapezilor, ghetii, vantului, ploii si altor probleme meteorologice si nu necesita mai multa atentie sau munca decat orice alt material folosit in mod obisnuit in constructia de garduri.
Mit: Gardurile din fier forjat ruginesc usor.
Adevar: O alta ingrijorare pe care o au multe persoane in legatura cu gardurile din fier forjat este ca aceasta nu face fata coroziunii. Ei bine, da, fierul poate fi predispus la rugina. Cu toate acestea, gardurile moderne realizate din fier forjat nu prezinta astfel de riscuri. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt acoperite cu pulbere conceputa special pentru a le ajuta sa reziste oricarei coroziuni care ar putea aparea. Asadar, chiar daca locuiesti intr-o zona cu climat umed, poti sa iti achizitionezi un gard din fier forjat pentru proprietatea ta, deoarece acesta va avea suprafata protejata.
Mit: Gardurile din fier forjat sunt foarte costisitoare.
Adevar: Unii isi fac griji fie ca achizitionarea, fie reparatiile unui gard din fier forjat vor fi prea scumpe, dar din nou, acest lucru nu este adevarat. Gardurile realizate din acest material permit desurubarea si inlocuirea elementelor in cazurile rare in care sunt deteriorate, ceea ce inseamna ca reparatiile sunt de fapt relativ accesibile in comparatie cu reparatiile necesare la alte tipuri de garduri.