Apelează la serviciile unui cabinet veterinar pentru eutanasierea câinelui

Eutanasierea animalului de companie – cuvinte pe care orice stăpân nu vrea să le audă. Uneori animalele de companie mor de bătrânețe în confortul casei. Însă alteori apar diverse boli terminale, complicații sau alte lucruri care scad calitatea vieții animalului de companie. În acele momente, animalul simte multă durere, suferință și o lipsă de interes în a trăi…

Și chiar dacă este o decizie greu de luat, eutanasia este, de multe ori, cea mai bună soluție. Desigur, poți discuta cu veterinarul tău despre opțiunile de gestionare a bolii sau complicației. Însă calitatea este mai importantă decât cantitatea. Astfel că în unele cazuri e mai bine să iei decizia finală, chiar dacă câinele tău va trăi mai mult. Mai mult nu înseamnă mai bine.

De ce să apelezi la un cabinet veterinar pentru eutanasierea câinelui tău?

Doar medicii veterinari sunt capabili de a eutanasia animalele de companie. Poți și tu să îi pui capăt vieții…însă cum vei face asta? Medicii veterinari folosesc substanțe pentru asta, astfel încât animalele să devină inconștiente și să nu simtă durere.

În multe cabinete, aceste substanțe sunt administrate intravenos. Dacă câinele tău are probleme cu circulația, efectul ar putea fi întârziat. Cu toate astea, anestezicul își face efectul iar câinele tău se duce liniștit pe lumea cealaltă în liniște.

Deși este o metodă standard, există opțiuni mai bune. Cabinetele moderne folosesc anestezice inhalante, în special barbiturice. Sunt mult mai sigure decât cele injectabile.

Poți face asta și singur acasă? Desigur că da! Însă medicii veterinari fac mai mult de atât.

Dacă câinele este stresat, agitat și nu poate sta locului, i se va administra un sedativ înaintea injecției letale. De asemenea, medicii veterinari te pot ajuta să iei o decizie cu privire la ce faci după. Vrei să incinerezi sau să îngropi câinele?

Mulți veterinari știu persoane care se ocupă de astfel de servicii. Tot ce trebuie să faci este să îi întrebi.

De asemenea, mulți stăpâni devin emoționali când vine vorba de animalul lor de companie. Mulți dintre ei nu stau lângă animal în timpul eutanasierii din cauza emoțiilor. Nu este un lucru rău, însă cu siguranță acei stăpâni nu o să poată administra substanțele letale. Medicul veterinar, în schimb, o va face de fiecare dată.

Există și situații în care nu este încă timpul pentru eutanasiere. Unul din criteriile pe care animalul de companie trebuie să îl aibă este durerea care nu trece cu medicamente. Însă problema este că e foarte greu de observat prin câtă durere trece un câine.

Medicul veterinar te poate ajuta în această situație. Totodată, îți va oferi tratamentul și metodele de gestionare ale bolii sau complicației. Decizia de eutanasiere rămâne a ta, însă medicul veterinar te va face să înțelegi dacă este cazul sau nu.

Cum te poate ajuta un medic veterinar la domiciliu?

În ziua de azi nu mai este nevoie să te deplasezi cu câinele spre cabinet. Sunt o mulțime de medici veterinari care oferă astfel de servicii la domiciliu. Însă cu ce te ajută asta?

Ei bine, înainte de eutanasiere, fiecare membru al familiei trebuie să își ia rămas bun. Sunt conștienți că nu vor mai vedea cățelul preferat. Când vine medicul veterinar la domiciliu, acest pas poate fi omis. Toată familia poate fi prezentă în acel moment, fiind alături de câine.

Și pentru câini este o alegere mai potrivită. Simt deja multă durere. Faptul că nu trebuie să meargă nicăieri și că sunt alături de familie este singurul lucru pe care îl doresc.

Chiar dacă este greu, este spre binele câinelui. Pentru mai multe informații consultă un medic veterinar sau apelează la un medic veterinar la domiciliu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *