Iata de ce stimularea musculara este buna pentru tine!

​Ce este stimularea musculara?

Stimularea musculara este o procedura terapeutica ce trimite impulsuri electrice in muschii si nervii tinta pentru a-i face sa se contracte. Aceste impulsuri electrice imita efectele semnalelor care vin de la celulele sistemului nervos (neuroni).

Tratamentul stimuleaza circulatia sangelui si amelioreaza starea muschilor tensionati prin cauzarea contractiilor musculare repetate.

In timpul sesiunilor de stimulare musculara, impulsurile electrice ajung la muschii sau nervii tai printr-un electrod. Acest electrod este in esenta un tampon care ti se lipeste de piele, deasupra muschilor tinta, pentru a fi supus stimularii. Apoi, prin electrod se trimit impulsuri electrice in asa fel incat muschii sa se contracte.

Probabil ca gandul la impulsuri electrice si electrozi te poate speria. Dar trebuie stiut ca stimularea musculara este o procedura sigura, ce utilizeaza impulsuri electrice usoare, iar daca este efectuata de un specialist calificat, riscurile sunt minime.

​Ce beneficii ofera stimularea musculara?

Imbunatateste fluxul sanguin.

Stimularea musculara are, inainte de toate, un efect pozitiv asupra fluxului sanguin in muschi si in intregul corp. Ciclurile repetate de contractie si relaxare musculara actioneaza ca o pompa. Acest lucru duce la un flux crescut de sange bogat in oxigen in muschi si in restul corpului.

In plus, impulsurile electrice pe care le absorb muschii pot stimula eliminarea metabolitilor. In esenta, stimularea musculara electrica induce acelasi efect pe care il va avea asupra ta un antrenament intens. Dar are doua avantaje semnificative: nu te mai solicita intens si nu mai pierzi energie. De asemenea, te ajuta sa obtii rezultate mai bune intr-un timp mai scurt.

Ajuta la cresterea fortei, andurantei si a masei musculare.

Un alt motiv pentru care stimularea musculara ar putea fi buna pentru tine este ca te poate ajuta sa iti cresti forta si masa musculara. Desi acest tratament nu este neaparat un substitut pentru un antrenament adecvat, fara indoiala te poate ajuta sa iti imbunatatesti rezultatele.

Prin cresterea ratei contractiilor musculare, iti dublezi, poate chiar triplezi rezultatele cu acelasi regim de antrenament. In plus, stimularea musculara te poate ajuta sa iti dezvolti rezistenta, deoarece muschii tai raman in tensiune mai mult timp.

Combate celulita.

Tratamentul de stimulare musculara actioneaza asupra celulelor adipoase si a muschilor, permitandu-le sa se oxigeneze, crescand totodata capacitatea de drenare a fluidelor si a grasimilor. Electrostimularea este asadar benefica in diminuarea celulitei, in special in stadiile incipiente ale acesteia. Cu toate acestea, nu ar trebui sa depinzi doar de acest instrument; ar trebui sa combini stimularea musculara cu un stil de viata sanatos pentru a imbunatati rezultatele si a atinge scopul dorit.

Te ajuta sa scapi de cativa centimetri in circumferinta.

Stimularea musculara este o metoda grozava de slabire localizata, pe care o poti incerca la Dara Beauty. Dupa cum am mai spus, impulsurile electrice din cadrul acestui tratament induc viteze rapide de contractie si relaxare in muschii din corpul tau. Aceste cicluri sunt similare cu ceea ce se intampla atunci cand faci sport, doar ca mult mai concentrat si mai eficient. Prin urmare, prin sedinte regulate de stimulare musculara, corpul tau va arde cantitati crescute de grasime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *