Portofelul este accesoriul cel mai utilizat din întreaga lume. Pe lângă rolul său funcțional, portofelele, atât de damă, cât și de bărbați, vor reprezenta personalitatea posesorului. Cele mai utilizate materiale sunt pielea naturală, dar un portofel din piele ecologica va fi mereu apreciat.
Chiar dacă la prima vedere, cele două materiale par foarte asemănătoare, există diferențe importante. În funcție de bugetul și necesitățile pe care le ai, dar și anumite principii după care te ghidezi, fiecare material în parte își îndeplinește scopul.
Care este diferența dintre pielea naturală și pielea ecologică?
În primul rând, pielea naturală este de origine animală. Cea mai des folosită pentru portofele este pielea de vită. Înainte de a fi utilizată, pielea naturală este supusă unor proceduri de:
- Curățare;
- Argăsire;
- Șlefuire;
- Întreținere.
Mirosul și textura vor depinde drastic de aceste procese. În schimb, pielea ecologică a apărut datorită creșterii moralității oamenilor față de dreptul suprem al animalelor, mai exact dreptul la viață.
Procesul de producere a pielii ecologice se bazează în totalitate pe chimic, nefiind asociat cu suferința animalelor. Spre deosebire de pielea naturală, ce este 100% realizată din piele de origine animală, pielea ecologică este un material artificial.
Cât de rezistent este un portofel din piele ecologica? Dar pielea ecologică?
Majoritatea oamenilor își doresc portofele rezistente, datorită scopului lor: cel de a proteja actele, cardurile și bacnotele. Portofelele din piele ecologică se pot confunda foarte ușor cu cele din piele naturală. Textura celor două materiale este foarte asemănătoare.
Ambele vor oferi rezistență, versatilitate dar și confort. Când vine vorba despre portofele, ne dorim să reziste cât mai mult, fără a fi necesar să le înlocuim o dată la câteva luni. Prin urmare, pielea este rezistentă împotriva înghețului și mai ales a uzurii.
Portofelele din piele naturală trebuie să fie depozitate corespunzător. La fel se întâmplă și în cazul pielii ecologice. Acest material trebuie să fie ferit pe cât posibil de soare și umiditate excesivă.
Poate cea mai mare diferență dintre portofelele din piele naturală și cele din piele ecologică este prețul. Accesoriile realizate din piele ecologică vor fi accesibile pentru oricine, față de cele din piele naturală, care au prețuri destul de piperate. Însă, și rezistența este pe măsură.
Viața portofelelor din piele naturală este lungă. Acestea pot fi utilizate de-a lungul a mai multor ani. Avantajul este datorat proprietăților materiei prime din care se prelucrează pielea naturală. Pentru persoanele ce-și doresc să facă majoritatea investițiilor pe termen lung, atunci portofelele din piele naturală sunt cea mai bună opțiune.
Pielea ecologică nu este la fel de rezistentă ca și cea naturală, însă nu va ceda prea repede. Partea bună este că se poate curăța foarte ușor. Mai mult decât atât, pielea ecologică nu va necesita lustruire, ca și în cazul pielii naturale.
Pielea naturală se poate recunoaște după grosimea și rigiditatea sa. Portofelele din piele ecologică vor avea o textură mai moale și alunecoasă.
Altă caracteristică definitorie pentru fiecare material în parte este mirosul. Un portofel din piele ecologica va avea acel miros specific pe care toți îl cunoaștem. În altă ordine de idei, pielea ecologică nu va avea miros.
În funcție de dorințele și nevoile pe care le avem, portofelele din piele naturală, cât și portofelele din piele ecologica sunt accesorii elegante și clasice, care nu vor da greș niciodată.