Florin Spătaru, ministrul economiei: „Continuăm proiectele deja începute pentru închiderea și ecologizarea iazurilor de decantare în sectorul minier, asigurând fondurile necesare pentru aceste lucrări”

La propunerea Ministerului Economiei, Guvernul a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 181/2020 pentru aprobarea continuării finanțării din Fondul pentru mediu a lucrărilor de închidere a iazurilor de decantare din sectorul minier, prin care se propune actualizarea unor termene, în concordanta cu situaţia actuală, astfel încât să se evite blocajele.

„Era nevoie să aprobăm un act normativ care să ne permită continuarea proiectelor deja începute de închidere și ecologizare. Este vorba în principal de obiectivul minier de la Baia Sprie – Iaz Tăuții de Sus, județul Maramures, dar și alte iazuri de decantare, unde, odată cu promovarea acestei hotărâri de guvern și după obţinerea actelor de reglementare, lucrările de ecologizare vor putea începe în anul 2023, funcţie de finalizarea procedurilor de achiziţie”, a explicat Florin Spătaru, ministrul economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *