Cum a devenit John Deere un nume atât de important în agricultura modernă

Industria agriculturii are emblemele sale în materie de utilaje agricole. John Deere a revoluționat în adevăratul sens al cuvântului lumea agricolă prin tractoarele lor puternice, productive și mai ales versatile.

Acestea au ajutat fiecare fermieri în munca grea a pământului, simplificându-i și eficientizându-i activitățile de peste zi. Brand-ul este considerat de mulți agricultori ca fiind sinonimul calității tractoarelor puternice.

Aproape toate companiile mari din acest domeniu au în dotare utilaje agricole John Deere. Ei au fost primii care au înțeles că agricultura modernă nu ar fi posibilă fără tractoare. Astfel, fermierii au ajuns să ducă la bun sfârșit mai multe activități odată cu achiziționarea unui astfel de utilaj.

John Deere a revoluționat în adevăratul sens al cuvântului lumea agricolă prin tractoarele lor puternice

De la pluguri la tractoare performante – Cum a ajuns John Deere lider mondial?

Există o vorbă din popor: „Veșnicia s-a născut la sat”. Ea poate descrie ceea ce Deere a simțit de-a lungul anilor, trecând prin numeroase schimbări, până să ajungă lider mondial. Cu o impresionantă istorie de 183 d ani, afacerea s-a născut din dorința unui fierar de a-și ușura munca agricultorilor.

Compania a ajuns la o valoare impresionantă de 53 de miliarde de dolari. Astfel, John Deere a pus piatra de temelie a ce avea să ajungă un lider în agricultură în zilele noastre în anul 1837.

A găsit o soluție cu totul ingenioasă pentru plugurile ce le aveau atunci fermierii. Plugurile lor nu puteau face față solului dur, așa că, Deere a creat unul din oțel șlefuit, realizat din lama unui ferăstrău.

5 ani mai târziu, acesta reușise să vândă 100 de astfel de pluguri, ca în anul 1848, brand-ul să aibă deja o fabrică de ultimă generație pentru acea vreme.

Afacerea a fost preluată tot în familie

Afacerea a fost preluată de către fiul lui Deere, care reușise să conducă firma pentru 49 de ani. În anul 1863, John Deere construiește un prim atașament, pe care doar adevărații armăsari aveau posibilitatea de a-l mișca din loc.

Trăsura de cai era denumită Hawkeye Riding Cultivator. Odată cu moartea fiului lui John Deere, la conducere vine ginerele său, care a condus 21 de ani afacerea familiei, vânzările anuale ale familiei crescuseră cu 4,5 milioane de dolari la 61 de milioane de dolari pe an.

După ce divizia de transport a fost înființată, John Deere și-a trimis creațiile inclusiv în:

  • Anglia;
  • Franța;
  • Austria;
  • America de Sud;
  • Rusia.

Anul 1918 a fost decisiv pentru a deveni lider mondial. Se spune că a fost cea mai bună decizie de afaceri luată în istorie. Astfel, John Deere cumpărase o fabrică de tractoare Waterloo Gasoline Engine Company.

Ce tipuri de tractoare poți găsi la John Deere?

Înainte de a achiziționa la distribuitorul mondial de utilaje agricole, trebuie să ai în vedere câteva aspecte suficient de importante pentru activitatea ta. Fiecare tractor, utilaj, mașinărie pe care o construiesc an de an are anumite caracteristici și beneficii, fiind folosite pentru anumite activități agricole.

Astfel, trebuie să cunoști tipurile de tractoare și fiecare ce poate face. Dacă te afli la o primă alegere de acest gen, este de preferat să cereți sfaturile unui profesionist în domeniu.

Specialiștii vor știi care este diferența între diversele tipuri de tractoare pe care le poți găsi la John Deere:

  1. Tractoare industriale – sunt tractoare concepute pentru munca pământului, mai exact pentru agricultură; se folosesc mai mult pentru industria grea, fiind de cele mai multe ori întâlnite în construcții;
  2. Tractoare agricole – sunt esențiale pentru orice fermă; la rândul lor sunt de două feluri: universale și specializate; sunt folosite pentru semănat, săpat, arat, etc;
  3. Tractoare rutiere – le vei întâlni inclusiv pe drumurile publice; vor transporta marfa grea.

Astfel, John Deere este cu siguranță cea mai bună alegere pe care o poți face în materie de utilaje agricole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *