Șampon de păr – ce trebuie să conțină un șampon dedicat părului cu tendință de îngrășare

Părul cu tendință de îngrășare este o problemă des întâlnită atât la femei, cât și la bărbați. Rutina de îngrijire a unui astfel de păr este una complexă ce necesită produse de calitate și o atenție sporită. Scalpul tău poate secreta mai mult sebum decât este necesar, iar atunci părul tău poate avea un aspect inestetic, uleios. Dacă și tu te confrunți cu astfel de probleme te invit să parcurgi în continuare acest articol pe parcursul căruia vom descoperi împreună cum știi dacă ai un păr cu tendință de îngrășare și ce substanțe ar trebui să conțină un șampon destinat părului cu tendință de îngrășare.

Șampon de păr – Cum știi dacă ai un păr cu tendință de îngrășare?

Părul cu tendință de îngrășare este un lucru neplăcut care reprezină un disconfort din punct de vedere estetic. Dacă la nivelul scalpului tău sebumul este secretat în exces poate reprezenta o problemă, sebumul având un rol protector pentru păr, dar degradându-se și oxidându-se atunci când este expus razelor UV produse de către soare. De asemenea, există și alți factori care pot influența îngrășarea părului, cum ar fi schimbările majore în dietă, modificări hormonale, atingerea frecventă a părului sau spălarea lui în mod frecvent cu produse care au în componență multe uleiuri sau substanțe care tind să îngrașe părul. Sunt recomandate produse care să nu îngrașe părul, iar șamponul de păr este recomandat să fie unul care conține substanțe destinate opririi îngrășării părului.

Ce substanțe ar trebui să conțină un șampon de păr pentru părul cu tendință de îngrășare?

Pentru ca părul tău să aibă parte de îngrijirea pe care o merită, produsele pe care le folosești trebuie să fie unele a căror listă de ingrediente să se plieze pe mnevoile acestuia. Șampoanele de păr recomandate pentru un păr cu tendință de îngrășare sunt acelea ce conțin elemente naturale, cele pe bază de sulf care micșorează secreția de sebum a glandelor sebacee aflate la nivelul scalpului care pentru fiecare om secretă o anumită cantitate diferită de sebum, uneori acesta fiind dăunătoare. Totodată, este iedeal să te orientezi către șampoane de păr care conțin extracte din plante, cum ar fi: stejarul sau brusturele. Aceste componente din lista de ingrediente ale șamponului pentru părul cu tendință de îngrășare pot avea beneficii și în ceea ce privește căderea părului sau apariția mătreții.

Acestea fiind spuse, nu ezita să te informezi pentru a fi sigur/ă de ceea ce este potrivit pentru tipul tău de păr și pentru modul în care acesta gestionează secreția de sebum. Renunță la folosirea uleiurilor sau șampoanelor de păr care au în componență substanțe ce duc la îngrășarea părului și nu la rezolvarea avestei probleme. Nu ezita să te informezi despre ceea ce este potrivit pentru rutina de îngrijire a părului tău, ce este potrivit pentru fiecare tip de păr și cum să împiedici secreția excesivă de sebum a scalpului tău. Învață să ai grijă de fiecare parte din tine în mod egal și oferă-i părului tău atenția de care are nevoie, mai multe sampoane aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *