Tabla acoperis rămâne cea mai apreciată învelitoare și în 2023

Tabla acoperis reprezintă cea mai bună alegere pentru acoperirea casei. Aceasta este de fapt o placă metalică, de grosimi diferite care se folosește la invelitul caselor și clădirilor.

Tabla cu aspect de “solzi” nu are solzi care pot fi înlocuiți individual ci este vorba despre panouri de dimensiuni mari care au aspectul de “solzi”, doar din punct de vedere estetic. În ziua de astăzi, majoritatea caselor sunt acoperite cu panouri cu solzi ceramici sau solzi din beton care înlocuiesc cu succes panourile de țiglă metalică.

Tipuri de tabla acoperis

Există mai multe tipuri de tabla acoperis din care puteți alege, și anume: tabla fălțuită, cutată sau țigla metalică.

Tabla fălțuită, este un sistem care se bucură de o mare popularitate, de aceea tot mai mulți oameni aleg să investească în acest produs modern și rezistent. Un acoperiș realizat dintr-o materie prima de înaltă calitate, se remarcă prin maximă durabilitate. Deși costurile sunt destul de mari, tabla pentru acoperiș reprezintă o investiție în viitor și se remarcă prin deplină siguranță și o durata mare de viață.

Azi, tabla fălțuită este cel mai des utilizată la acoperișurile cu pantă mică iar tablă cutată este folosită pentru acoperirea construcțiilor agricole și industriale de mici dimensiuni.

Tabla cutata reprezintă soluția cea mai avantajoasă pentru un acoperiș pe care nu se poate monta țigla metalică. Așadar, în aceste situații este mult mai bine din punct de vedere financiar să montezi tabla cutată, decât cea fălțuită, deoarece costă aproximativ de 2 ori mai mult decât cea cutată. Așadar, nu doar că vei plăti mai puțin pentru materia primă dar și pentru manopera acoperișului.

Țiglă metalică modulară – inovație și profesionalism

Țigla metalică sub formă de panouri este mult mai ușoară decât cea ceramică sau din beton. În plus, aceasta are un grad de rezistență net superior. Panourile de țiglă se prind cu șuruburi specifice, ceea ce le împiedică să cadă atunci când bate foarte tare vântul.

Țigla metalică modulară este un produs mai nou care se montează cu ușurință. Este vorba despre o tablă pentru acoperiș foarte apreciată în ultima vreme.  Orificiile de fixare sunt realizate încă din fabricație, astfel că nu există riscul coroziunii în momentul forării. În plus, ștanțările pentru garnitura suruburilor reprezintă un suport pentru șuruburi și șaibe și asigură etanșeitatea îmbinării. Așadar, acoperișul nu reține apă și elimină din start posibilitatea de coroziune.

Țigla metalică modulară are o grosime de 0.5mm și o durată de viață garantată de 50 de ani, ceea ce asigură o investiție sigură și durabilă.

Analizează cu atenție care sunt nevoile tale ținând cont de avantajele oferite de materialul din care este realizat acoperișul.

Care sunt avantajele țiglei metalice?

Țigla metalică poate fi folosită indiferent de tipul de acoperiș sau de dimensiunea acestuia. Iată care sunt beneficiile principale:

  • se montează ușor, plăcile metalice sunt ușor de prins
  • oferă un grad ridicat de protecție termică și contribuie semnificativ la reducerea costurilor de încălzire a locuinței;
  • izolează fonic foarte bine;
  • este disponibilă într-o mulțime de modele, dimensiuni, culori și nuanțe.

Acoperișul din tablă se poate monta indiferent de tipul sau destinația construcției, fiind un material versatil și de calitate. Iată care sunt beneficiile oferite:

  • este un material durabil și stabil, rezistă foarte bine la vânt și căderi de zăpadă
  • plăcile deteriorate se pot înlocui rapid, fără probleme
  • se montează ușor, datorită sistemului simplu de prindere a plăcilor;
  • este flexibilă, poate fi folosită pentru diferite tipuri de acoperiș, chiar și pentru cele care au o formă neobișnuită.

Așadar, pune în balanță toate aceste beneficii și alege ceea ce este mai potrivit pentru tine. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *